Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Manteli-korinttibavaroise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

6-8 annosta

  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 12 liivatelehteä
  • 1 litra kuohukermaa
  • 5 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pussillinen pieniä mantelikeksejä
  • 1 dl korintteja
  • ½-1 dl konjakkia
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Laita keksit ja korintit likoamaan konjakkiin. Liota toisessa kulhossa liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita kananmuniin huolellisesti runsas desilitra sokeria ja puristetut liivatteet.

2. Kiehauta maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko paksupohjaisessa kattilassa. Kaada kiehuva maitoseos munaseoksen päälle, nosta lämpimän seoksen sisältävä kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä koko ajan vatkaten.

3. Vispaa kerma. Sekoita konjakkitäyte varovasti kermavaahtoon ja sekoita vaahto varovasti munaseokseen. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin tai isoon, noin kahden litran kakkuvuokaan. Nosta kylmään hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.

Lisää aiheesta:

Seljajäädyke mansikkakastikkeen keraLimettivaahto karhunvatukoiden keraMansikkamousseLuumu-konjakkivanukasAppelsiinifromageMustikkavaahto
HyydykeJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tämä on melko suuritöinen jälkiruoka. Klassikko, joka oli ennen suosittu herrapäivällisten päätteeksi. Bavaroisen on hyydyttävä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, joten valmista se hyvissä ajoin ennen päivällistä.

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke