Manteli-korinttibavaroise

Tämä on melko suuritöinen jälkiruoka. Klassikko, joka oli ennen suosittu herrapäivällisten päätteeksi. Bavaroisen on hyydyttävä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, joten valmista se hyvissä ajoin ennen päivällistä.

6-8 annosta

  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 12 liivatelehteä
  • 1 litra kuohukermaa
  • 5 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pussillinen pieniä mantelikeksejä
  • 1 dl korintteja
  • ½-1 dl konjakkia
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Laita keksit ja korintit likoamaan konjakkiin. Liota toisessa kulhossa liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita kananmuniin huolellisesti runsas desilitra sokeria ja puristetut liivatteet.

2. Kiehauta maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko paksupohjaisessa kattilassa. Kaada kiehuva maitoseos munaseoksen päälle, nosta lämpimän seoksen sisältävä kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä koko ajan vatkaten.

3. Vispaa kerma. Sekoita konjakkitäyte varovasti kermavaahtoon ja sekoita vaahto varovasti munaseokseen. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin tai isoon, noin kahden litran kakkuvuokaan. Nosta kylmään hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!