Raikas tonnikalasalaatti
Tämä on kevyt ja helppotekoinen salaatti, joka maistuu kesältä. Voit vaihtaa ruokavehnän täysjyväriisiin tai couscousiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Yhdelle
- ½ dl ruokavehnää
- vihreää salaattia
- 2 kurkkuviipaletta
- 1 tomaatti
- 1 keitetty kananmuna
- n. 100 g tonnikalaa vedessä
- 8-10 mustaa oliivia
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vettä
- 1 tl viinietikkaa
- italialaista salaattimaustetta
Valmistusohje
1. Sekoita kastike, maista ja mausta tarvittaessa lisää.
2. Keitä ruokavehnä pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele salaatinlehdet lautaselle. Leikkaa kauniita kurkkuviipaleita pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ja kananmuna.
3. Asettele kaikki ainekset kauniisti lautaselle, lusikoi päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti