Raikas hedelmäsalaatti
Hedelmäsalaatti on varma valinta jälkiruoaksi. Lisää makua tuovat hyvät hedelmäviinat. Hedelmäsalaatin pinnalle voi ripotella koristeeksi pähkinä- tai mantelirouhetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 appelsiinia
- 1 omena
- 1 päärynä
- 150 g viinirypäleitä
- 1 banaani
- 1 rkl sokeria
- 1½ dl vettä
- (mansikoita)
Valmistusohje
1. Kiehauta vedestä ja sokerista liemi ja anna jäähtyä.
2. Kuori omena ja päärynä ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Poista siemenkota ja leikkaa lohkot noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet sokeriliemeen, jotta ne eivät pääse tummumaan.
3. Viipaloi banaani. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiinilohkoista kalvot. Sekoita appelsiinilohkot, banaaniviipaleet ja viinirypäleet omena- ja päärynäviipaleiden kanssa sokeriliemessä. Koristele halutessasi mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan