Raakaperunaohukaiset
Nämä perunaohukaiset koostuvat pelkästään raastetusta, raaasta perunasta, joka suolataan ja paistetaan rapeaksi. Raastettaessa perunoista irtoaa perunajauhoja, joka pitää paistoksen kasassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat raastinraudalla. Lisää suola.
2. Kuumenna paistinpannussa voita keskilämmöllä ja laita nokare taikinaa pannuun, litistä taikina. Paista molemmin puolin. Ohukaisista tulee läpikypsiä, rapeita ja herkullisen ruskeita.
3. Tarjoile puolukkasurvoksen kera. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, paista lisukkeeksi hieman pekonia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje