Puolukassa keitetyt päärynät
Keitä mielellään päärynät muutama päivä ennen tarjoilua, niin ne maustuvat kunnolla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- 2 ½ dl puolukkamehutiivistettä
- 2 ½ dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
- 4 rkl puolukkasurvosta
Tarjoiluun
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Kuori päärynät mutta jätä varret paikalleen. Kuumenna puolukkamehutiiviste, vesi ja mausteet niin pienessä kattilassa kuin mahdollista, kunhan päärynät mahtuvat mukaan. Lisää päärynät niin että ne peittyvät liemestä.
2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta päärynöitä kannen alla 20-25 minuuttia. Päärynöiden tulee olla pehmeitä, mutta ei soseisia. Anna niiden jäähtyä puolukkaliemessä.
3. Sekoita 4 rkl lientä puolukkasurvokseen ja kaada se päärynöille ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan