Punapapusalaatti

Linsseistä ja pavuista saa maukkaan salaatin. Salaattikastike imeytyy niihin ja antaa erittäin hienon maun. Voit joko keittää pavut itse tai ostaa purkkipapuja. Tässä reseptissä on käytetty purkillinen punaisia papuja.

4 annosta

  • 1 purkki punaisia papuja
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 oksa tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sekoita balsamiviinietikasta, öljystä, suolasta ja pippurista salaattikastike.

2. Hienonna punasipuli. Valuta neste pavuista ja huuhtele ne huolellisesti. Sekoita pavut ja sipuli.

3. Kaada kastike seoksen päälle ja anna imeytyä, mieluiten muutaman tunnin ajan. Sekoita salaattia muutaman kerran imeytymisen aikana. Koristele timjamin oksalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.