Punapapusalaatti
Linsseistä ja pavuista saa maukkaan salaatin. Salaattikastike imeytyy niihin ja antaa erittäin hienon maun. Voit joko keittää pavut itse tai ostaa purkkipapuja. Tässä reseptissä on käytetty purkillinen punaisia papuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 purkki punaisia papuja
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 oksa tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Sekoita balsamiviinietikasta, öljystä, suolasta ja pippurista salaattikastike.
2. Hienonna punasipuli. Valuta neste pavuista ja huuhtele ne huolellisesti. Sekoita pavut ja sipuli.
3. Kaada kastike seoksen päälle ja anna imeytyä, mieluiten muutaman tunnin ajan. Sekoita salaattia muutaman kerran imeytymisen aikana. Koristele timjamin oksalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Anun mokkakakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista