Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 5 dl kalalientä

Kastike

  • 120 g kuutioitua punaista ja vihreää paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • kalaliemi kalan keittämisestä
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi paprikat, kesäkurpitsa ja herkkusienet.

2. Mausta punakampelafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja aseta voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kalan kiehua hiljaa miedolla lämmöllä kunnes se on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet liemestä ja pidä ne lämpiminä.

3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, lisää hieman kalalientä samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loput liemestä vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla.

Punakampelakääryleistä tulee hyvä ja maukas ruokalaji tämän vihanneskastikkeen kera. Kastikkeeseen tulee paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihreiden herneiden kera.

Lisää aiheesta:

Vihanneskastike kalalleKalapullat currykastikkeessaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaVihreä hernekeitto kanafileen ja pastan keraLohi-pastasalaatti
KampelaaKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella