Punakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksella

Tämä on hyvää arkiruokaa, josta koko perhe pitää. Valitse itse, kuinka tulista ruokaa laitat, sääntelemällä chilin määrää. Tarjoile riisin tai perunan ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Kastike

  • 5 dl kalalientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa, sipuli ja tomaatti.

2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, noin 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.

3. Sekoita vihannekset ja kalan keittoliemi ja keitä kokoon 5 minuuttia, mausta chilillä ja paprikalla. Kaada kastike kalojen päälle.

4. Tarjoile perunoiden ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!