Punakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksella
Tämä on hyvää arkiruokaa, josta koko perhe pitää. Valitse itse, kuinka tulista ruokaa laitat, sääntelemällä chilin määrää. Tarjoile riisin tai perunan ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g punakampelafileitä
- suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Kastike
- 5 dl kalalientä
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- 1 maustemitta chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa, sipuli ja tomaatti.
2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, noin 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.
3. Sekoita vihannekset ja kalan keittoliemi ja keitä kokoon 5 minuuttia, mausta chilillä ja paprikalla. Kaada kastike kalojen päälle.
4. Tarjoile perunoiden ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria