Punajuurisalaatti appelsiinien kera
Kirpeän raikas salaatti sopii vaikka joulupöytään. Joulunalusaikaan joka kauppa on pullollaan sekä appelsiineja että punajuuria, mikset yhdistäisi niitä? Inkiväärinmakuinen kastike tekee terää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 3/4 kg tuoreita punajuuria
- 3 appelsiinia
- 100 g kurttulehti- tai savoijinkaalia
- ½ dl saksanpähkinöitä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Keitä punajuuria kuorineen 20-40 minuuttia riippuen niiden koosta. Kokeile tikulla, milloin punajuuret tuntuvat pehmeiltä. Huuhtele juurekset kylmällä vedellä ja hiero kuoret irti. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja poista viipaleista kalvot. Suikaloi kaali. Kerrostele punajuurilohkoja, kaalisuikaleita ja appelsiiniviipaleita tarjoilukulhoon. Mausta kerrosten välit. Rouhi pähkinät ja sirottele päälle.
3. Kastike: Sekoita yhteen kermaviili, inkivääri ja suola. Lusikoi kastike salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti