Punajuurisalaatti appelsiinien kera

Kirpeän raikas salaatti sopii vaikka joulupöytään. Joulunalusaikaan joka kauppa on pullollaan sekä appelsiineja että punajuuria, mikset yhdistäisi niitä? Inkiväärinmakuinen kastike tekee terää.

6-8 hengelle

  • 3/4 kg tuoreita punajuuria
  • 3 appelsiinia
  • 100 g kurttulehti- tai savoijinkaalia
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Keitä punajuuria kuorineen 20-40 minuuttia riippuen niiden koosta. Kokeile tikulla, milloin punajuuret tuntuvat pehmeiltä. Huuhtele juurekset kylmällä vedellä ja hiero kuoret irti. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja poista viipaleista kalvot. Suikaloi kaali. Kerrostele punajuurilohkoja, kaalisuikaleita ja appelsiiniviipaleita tarjoilukulhoon. Mausta kerrosten välit. Rouhi pähkinät ja sirottele päälle.

3. Kastike: Sekoita yhteen kermaviili, inkivääri ja suola. Lusikoi kastike salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!