Provencelaiset kyljykset
Ihanaa juhlaruokaa maukkaimmillaan! Rosmariini ja timjami täyttävät keittiön tuoksullaan samalla kun kyljysrivi ja perunat kypsyvät hitaasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg luutonta kyljysriviä
- 1 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 kg perunoita, ohuesti viipaloituina
- 1 keltasipuli, ohuesti viipaloituna
- 2-3 dl raastettua vuohenjuustoa
- 3-4 dl kermaa
- soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Lado vuorotellen perunaa, juustoa ja sipulia uunivuokaan, suolaa kerrosten välillä. Kaada päälle kermaa niin että 2/3 perunoista peittyy.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ruskista joka puolelta. Laita lihat perunoiden päälle ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.
4. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liha kypsää.
5. Keitä kokoon loput kermasta, mausta soijalla.
6. Viipaloi liha ja lusikoi kerma päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut