Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merimiespata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä muunnos merimiespihveistä tehdään jauhelihasta ja gratinoidaan juustolla loppupuolella.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 kg sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 isoa sipulia
  • 16 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 pullo portteria
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 4 dl vettä
  • 3 dl juustoraastetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha pienissä erissä, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja tomaattipyreellä. Kuori ja viipaloi sipulit, perunat ja palsternakat. Kuullota sipulit pehmeiksi voissa.

2. Lado isoon voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunoita, sipulia, palsternakkaa ja jauhelihaa. Perunakerros pitää olla pohjalla ja päällä, mausta perunakerrokset kevyesti suolalla, pippurilla ja timjamilla.

3. Kiehauta liemikuutiot, vesi ja portteri ja kaada vuokaan, niin että liemi juuri ylettyy viimeiseen perunakerrokseen. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Loppupuolella paistoaikaa sirottele ruoan pinnalle juustoraaste ja gratinoi, niin että se saa kauniin värin.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaLampaanfileetä roseepippurikastikkeellaSheperd´s pie jauhelihastaJauheliha-perunapaistosProvencelaiset kyljyksetMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
JauhelihapataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata
  • 10.08.202214:08
    Kaalipata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata cajun-tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihapata vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Venäläispata