Merimiespata
Tämä muunnos merimiespihveistä tehdään jauhelihasta ja gratinoidaan juustolla loppupuolella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 kg sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 isoa sipulia
- 16 perunaa
- 2 palsternakkaa
- 1 pullo portteria
- 2 lihaliemikuutiota
- 4 dl vettä
- 3 dl juustoraastetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha pienissä erissä, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja tomaattipyreellä. Kuori ja viipaloi sipulit, perunat ja palsternakat. Kuullota sipulit pehmeiksi voissa.
2. Lado isoon voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunoita, sipulia, palsternakkaa ja jauhelihaa. Perunakerros pitää olla pohjalla ja päällä, mausta perunakerrokset kevyesti suolalla, pippurilla ja timjamilla.
3. Kiehauta liemikuutiot, vesi ja portteri ja kaada vuokaan, niin että liemi juuri ylettyy viimeiseen perunakerrokseen. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Loppupuolella paistoaikaa sirottele ruoan pinnalle juustoraaste ja gratinoi, niin että se saa kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje