Tomaattikyljykset perunapedillä

Kypsyttämällä kyljykset loppuun uunissa et tarvitse montakaan minuuttia hellan ääressä, vaan ruoka hoitaa itse itsensä.

4-5 hengelle

  • 4-5 siankyljystä
  • suolaa ja pippuria
  • 3/4 kg perunoita
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1-2 dl kanalientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 75 g karkeasti raastettua juustoa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Sirota kerrosten väliin suolaa, pippuria ja kuminoita. Kaada päälle kanaliemi ja laita vuoka uunin keskitasolle 10 minuutiksi.

2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja ruskista ne molemmilta puolilta. Aseta ne uunivuokaan perunoiden päälle ja jatka paistamista uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Laita valutettu tomaatti jokaiselle kyljykselle, ripota juustoraastetta päälle ja gratinoi vielä uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!