Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g porsaanfileetä
  • 6-8 latva-artisokanpohjaa, purkista
  • paprikajauhetta
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Sienimuhennos

  • 500 g herkkusieniä, ohuesti viipaloituina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 1-2 rkl portviiniä
  • hieman soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen, vähintään 20 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.

2. Viipaloi filee n. 5 cm paloiksi. Nuiji ne hieman litteämmiksi ja mausta. Paista kypsiksi, laita uunivadille.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita joka lihapalalle artisokanpohja, täytä se sienimuhennoksella ja ripottele päälle paprikaa ja juustoa. Gratinoi kunnes juusto on sulanut.

Juhlavaa tarjoiluruokaa, joka voi odotella vieraita ongelmitta. Sinun tarvitsee vain gratinoida se ennen tarjoilua. Latva-artisokanpohjat ja herkkusienet ovat hieno makuyhdistelmä.

Lisää aiheesta:

Yrttimarinoitua lampaanfileetäCassoulet valkoisilla pavuillaPossunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennosMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatKinkkua sienimuhennoksella
PorsaanfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee