Gratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaa
Juhlavaa tarjoiluruokaa, joka voi odotella vieraita ongelmitta. Sinun tarvitsee vain gratinoida se ennen tarjoilua. Latva-artisokanpohjat ja herkkusienet ovat hieno makuyhdistelmä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 800 g porsaanfileetä
- 6-8 latva-artisokanpohjaa, purkista
- paprikajauhetta
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Sienimuhennos
- 500 g herkkusieniä, ohuesti viipaloituina
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermaa
- 1-2 rkl portviiniä
- hieman soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen, vähintään 20 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.
2. Viipaloi filee n. 5 cm paloiksi. Nuiji ne hieman litteämmiksi ja mausta. Paista kypsiksi, laita uunivadille.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita joka lihapalalle artisokanpohja, täytä se sienimuhennoksella ja ripottele päälle paprikaa ja juustoa. Gratinoi kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan