Gratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaa

Juhlavaa tarjoiluruokaa, joka voi odotella vieraita ongelmitta. Sinun tarvitsee vain gratinoida se ennen tarjoilua. Latva-artisokanpohjat ja herkkusienet ovat hieno makuyhdistelmä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g porsaanfileetä
  • 6-8 latva-artisokanpohjaa, purkista
  • paprikajauhetta
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Sienimuhennos

  • 500 g herkkusieniä, ohuesti viipaloituina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 1-2 rkl portviiniä
  • hieman soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Aloita muhennoksesta. Paista sienet voissa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen, vähintään 20 minuuttia. Mausta soijalla ja portviinillä.

2. Viipaloi filee n. 5 cm paloiksi. Nuiji ne hieman litteämmiksi ja mausta. Paista kypsiksi, laita uunivadille.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita joka lihapalalle artisokanpohja, täytä se sienimuhennoksella ja ripottele päälle paprikaa ja juustoa. Gratinoi kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.