Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cassoulet valkoisilla pavuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassista ranskalaista kotiruokaa, joka ei vaadi muita lisukkeita kuin maukasta maalaisleipää.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • ¾ l kuivattuja valkoisia papuja
  • noin 350 g riimisuolattua sianlapaa isoina paloina
  • 4 kabanossimakkaraa
  • 3 keltasipulia, lohkoina
  • 1 valkosipulinkynsi, halkaistuna
  • 1 tl timjamia
  • ½ purjo
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 2-3 l kanalientä
  • noin 2 dl korppujauhoja
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Liota papuja vedessä yön yli.

2. Siivilöi pavut. Laita ne suureen pataan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät hyvin ja lisää liha. Pistele makkaroihin muutama reikä ja lisää pataan. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää sipuli, valkosipuli, timjami, purjo, persilja ja laakerinlehdet.

3. Keitä pataa hiljalleen 20 minuuttia. Nosta makkarat padasta ja paloittele ne. Siivilöi liemi.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita padan sisältö uunivuokaan. Sekoita makkarat ja grillatut kananlihat, lado vuorotellen uuden persiljan kera. Peitä pinta korppujauhoilla ja kostuta liemellä. Laita uuniin 40 minuutiksi tai kunnes pavut ovat täysin pehmeitä.

Lisää aiheesta:

Iso lihavati mehevän papupadan keraBolito-pataMerimiespihvit paahtopaististaMustasilmäpapuja sienten keraPatapaistia portviinihyytelölläKatalonialainen lammaspata
PorsaanlihapataGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta