Cassoulet valkoisilla pavuilla
Klassista ranskalaista kotiruokaa, joka ei vaadi muita lisukkeita kuin maukasta maalaisleipää.
Kahdeksalle-kymmenelle
- ¾ l kuivattuja valkoisia papuja
- noin 350 g riimisuolattua sianlapaa isoina paloina
- 4 kabanossimakkaraa
- 3 keltasipulia, lohkoina
- 1 valkosipulinkynsi, halkaistuna
- 1 tl timjamia
- ½ purjo
- 1 nippu persiljaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 grillatun broilerin lihat
- 2-3 l kanalientä
- noin 2 dl korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Liota papuja vedessä yön yli.
2. Siivilöi pavut. Laita ne suureen pataan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät hyvin ja lisää liha. Pistele makkaroihin muutama reikä ja lisää pataan. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää sipuli, valkosipuli, timjami, purjo, persilja ja laakerinlehdet.
3. Keitä pataa hiljalleen 20 minuuttia. Nosta makkarat padasta ja paloittele ne. Siivilöi liemi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita padan sisältö uunivuokaan. Sekoita makkarat ja grillatut kananlihat, lado vuorotellen uuden persiljan kera. Peitä pinta korppujauhoilla ja kostuta liemellä. Laita uuniin 40 minuutiksi tai kunnes pavut ovat täysin pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan