Nipan entrecote ja uuniperunat
Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa naudan entrecote pihveistä uuniperunoiden kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl naudan entrecote pihviä à 150g
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Uuniperunat
- 4 kpl rosamunda perunaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipuli ja timjami. Sekoita ne öljyyn.
2. Laita lihat marinoitumaan öljyyn noin tunniksi.
3. Mausta entrecotet huolellisesti molemmin puolin ja grillaa ne kuumalla parilalla nopeasti molemmin puolin.
4. Entrecote saa jäädä sisältä veriseksi.
5. Tarjoile uuniperunoiden ja –tomaattien kanssa. Voit tehdä myös maustevoin kastikkeeksi.
1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Voit myös tasata hieman perunan pohjaa, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan.
2. Pirskottele pinnalle hienonnettua valkosipulia, timjamia sekä suolaa ja mustapippuria.
3. Kypsennä 180c uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan