Nipan entrecote ja uuniperunat
Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa naudan entrecote pihveistä uuniperunoiden kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl naudan entrecote pihviä à 150g
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Uuniperunat
- 4 kpl rosamunda perunaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipuli ja timjami. Sekoita ne öljyyn.
2. Laita lihat marinoitumaan öljyyn noin tunniksi.
3. Mausta entrecotet huolellisesti molemmin puolin ja grillaa ne kuumalla parilalla nopeasti molemmin puolin.
4. Entrecote saa jäädä sisältä veriseksi.
5. Tarjoile uuniperunoiden ja –tomaattien kanssa. Voit tehdä myös maustevoin kastikkeeksi.
1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Voit myös tasata hieman perunan pohjaa, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan.
2. Pirskottele pinnalle hienonnettua valkosipulia, timjamia sekä suolaa ja mustapippuria.
3. Kypsennä 180c uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti