Prässätyt perunat monelle

Koska prässätyissä perunoissa on paljon ilmaa, annos näyttää isommalta kuin tavallista, mutta se painaa yhtä paljon kuin tavallinen, keitetty peruna.

Kahdeksalle

  • 2 kg perunoita
  • 2 tl suolaa per litra vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori tasakokoisia perunoita. Keitä vesi ja lisää perunat. Suolaa. Anna perunoiden poreilla hiljaisella lämmöllä kansi raollaan 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

2. Lämmitä kulho kuumalla vedellä, kuivaa kulho tarkoin. Prässää perunat perunaprässillä suoraan lämpimään kulhoon. Mausta halutessasi suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, mutta älä sekoita. Tarjoile heti. Prässää lisää perunoita, jos haluat tarjoilla lisää myöhemmin, sillä perunat eivät saa jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!