Prässätyt perunat monelle
Koska prässätyissä perunoissa on paljon ilmaa, annos näyttää isommalta kuin tavallista, mutta se painaa yhtä paljon kuin tavallinen, keitetty peruna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 2 kg perunoita
- 2 tl suolaa per litra vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori tasakokoisia perunoita. Keitä vesi ja lisää perunat. Suolaa. Anna perunoiden poreilla hiljaisella lämmöllä kansi raollaan 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
2. Lämmitä kulho kuumalla vedellä, kuivaa kulho tarkoin. Prässää perunat perunaprässillä suoraan lämpimään kulhoon. Mausta halutessasi suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, mutta älä sekoita. Tarjoile heti. Prässää lisää perunoita, jos haluat tarjoilla lisää myöhemmin, sillä perunat eivät saa jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi