Prässätyt perunat monelle

Koska prässätyissä perunoissa on paljon ilmaa, annos näyttää isommalta kuin tavallista, mutta se painaa yhtä paljon kuin tavallinen, keitetty peruna.

Kahdeksalle

  • 2 kg perunoita
  • 2 tl suolaa per litra vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori tasakokoisia perunoita. Keitä vesi ja lisää perunat. Suolaa. Anna perunoiden poreilla hiljaisella lämmöllä kansi raollaan 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

2. Lämmitä kulho kuumalla vedellä, kuivaa kulho tarkoin. Prässää perunat perunaprässillä suoraan lämpimään kulhoon. Mausta halutessasi suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, mutta älä sekoita. Tarjoile heti. Prässää lisää perunoita, jos haluat tarjoilla lisää myöhemmin, sillä perunat eivät saa jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.