Portobelloa perunamuusilla ja pestolla
Portobellon lakit tummuvat kun paistat ne, mutta niihin kehittyy ihana sienenmaku. Pesto, muusi ja pinjansiemenet ovat hyviä lisukkeita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-8 portobelloa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- ½ dl pestoa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- tuoreita basilikanlehtiä
Perunamuusi
- 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
- 2 rkl voita
- 1-1 ½ dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Muussaa perunat vielä pienemmäksi sähkövatkaimen avulla. Lisää voi ja niin paljon maitoa, että saat toivotun koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista sienenlakit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
3. Tarjoile paistetut portobellolakit perunamuusin, peston ja paahdettujen pinjansiementen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka