Portobelloa perunamuusilla ja pestolla

Portobellon lakit tummuvat kun paistat ne, mutta niihin kehittyy ihana sienenmaku. Pesto, muusi ja pinjansiemenet ovat hyviä lisukkeita.

Neljälle

  • 4-8 portobelloa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • ½ dl pestoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoreita basilikanlehtiä

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
  • 2 rkl voita
  • 1-1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Muussaa perunat vielä pienemmäksi sähkövatkaimen avulla. Lisää voi ja niin paljon maitoa, että saat toivotun koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paista sienenlakit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

3. Tarjoile paistetut portobellolakit perunamuusin, peston ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!