Porsaanfileetä punaviinikastikkeessa
Porsaanfilee saa makoisan kruunun tuoreista herkkusienistä ja punaviinikastikkeesta. Riisin lisäksi voit tarjota fileen kanssa myös perunoita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl demi-glasea
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 6 oksaa timjamia
- 4 laakerinlehteä
- 50 g hillosipuleita
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- 3 dl riisiä
Valmistusohje
Leikkaa porsaanfilee pieniksi pihveiksi ja pyöräytä ne vehnäjauhoissa.
Kuumenna pannu ja paista pihvit nopeasti tilkassa öljyä molemmin puolin. Nosta ne pois pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää halkaistut herkkusienet pannulle ja kaada viini niiden päälle hetken paistamisen jälkeen. Kiehauta hiukan kokoon ja lisää sitten demi-glase ja yrtit.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja nosta pihvit kastikkeeseen. Keitä muutama minuutti ja lisää lopuksi hillosipulit. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje