Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi
Sushirullat sopivat mahtavasti kevään piknik-evääksi. Yhdessä yrttimajoneesidipin kanssa ne ovat vastustamattomia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- nippu rakuunaa
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 6 salaatinlehteä
- 4 merilevälevyä
Yrttimajoneesidippi
- 1 kananmuna
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- nippu persiljaa
- nippu kirveliä
- nippu timjamia
- 4 dl extra virgine oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat ja lisää raasteeseen suolaa, joka kosteuttaa ja tiivistää raasteen. Purista ylimääräinen neste raasteesta ja mausta se rakuunalla ja pähkinärouheella.
Aseta merilevämatto sushimatolle ja levitä sen päälle salaatinlehtiä. Painele salaatin päälle porkkanaraastetta ja rullaa kiinni. Leikkaa pötköstä annospaloja ja tarjoa ne yrttimajoneesidipin kera.
Sekoita muna, sinappi, etikka ja sokeri keskenään. Silppua yrtit sekaan ja vatkaa öljy voimakkaasti joukkoon ohuena nauhana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät