Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi

Sushirullat sopivat mahtavasti kevään piknik-evääksi. Yhdessä yrttimajoneesidipin kanssa ne ovat vastustamattomia.

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • nippu rakuunaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 6 salaatinlehteä
  • 4 merilevälevyä

Yrttimajoneesidippi

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä
  • nippu timjamia
  • 4 dl extra virgine oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat ja lisää raasteeseen suolaa, joka kosteuttaa ja tiivistää raasteen. Purista ylimääräinen neste raasteesta ja mausta se rakuunalla ja pähkinärouheella.

Aseta merilevämatto sushimatolle ja levitä sen päälle salaatinlehtiä. Painele salaatin päälle porkkanaraastetta ja rullaa kiinni. Leikkaa pötköstä annospaloja ja tarjoa ne yrttimajoneesidipin kera.

Sekoita muna, sinappi, etikka ja sokeri keskenään. Silppua yrtit sekaan ja vatkaa öljy voimakkaasti joukkoon ohuena nauhana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!