Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sushirullat sopivat mahtavasti kevään piknik-evääksi. Yhdessä yrttimajoneesidipin kanssa ne ovat vastustamattomia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • nippu rakuunaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 6 salaatinlehteä
  • 4 merilevälevyä

Yrttimajoneesidippi

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä
  • nippu timjamia
  • 4 dl extra virgine oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat ja lisää raasteeseen suolaa, joka kosteuttaa ja tiivistää raasteen. Purista ylimääräinen neste raasteesta ja mausta se rakuunalla ja pähkinärouheella.

Aseta merilevämatto sushimatolle ja levitä sen päälle salaatinlehtiä. Painele salaatin päälle porkkanaraastetta ja rullaa kiinni. Leikkaa pötköstä annospaloja ja tarjoa ne yrttimajoneesidipin kera.

Sekoita muna, sinappi, etikka ja sokeri keskenään. Silppua yrtit sekaan ja vatkaa öljy voimakkaasti joukkoon ohuena nauhana.

Lisää aiheesta:

Levä-kurkkusalaattiKatkaraputäytteiset tomaatit ja paprikatKylmä ja kuuma salaattiHerkkusienisalaatti ja sinappikastikeKatkarapu-inkiväärisalaattiGluteeniton katkarapuwokki
SushiAlkuruoatKastikkeet ja dipitGluteenitonHuomenta SuomiKeventäjätVideoreseptitLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi