Porkkana-omenahillo
Porkkana-omenahillo sopii täytekakun väliin sekä viilin, jogurtin ja lettujen päälle. Kokeile myös porsaanliharuokien lisukkeena. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 400 g kotimaisia omenia (hapokas)
- 100 g porkkanaa
- 2 rkl vettä
- 0.5 dl hillosokeria
Valmistusohje
Viipaloi porkkana ja kypsennä se höyryssä tai vesitilkassa lähes pehmeäksi.
Lisää päälle omenalohkot (omenoita ei tarvitse kuoria) ja anna myös niiden pehmetä kannen alla.
Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Kuumenna sose kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehahtaa sekoittaen.
Kaada hillo hyvin pestyihin kuumiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät