Pohjoisafrikkalainen papusalaatti
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 kiinteää perunaa kuutioituna
- 1 suolakurkku
- 1 vihreä omena
- 1 punasipuli
- 4 tomaattia
- 1 tlk kidneypapuja huuhdeltuna ja valutettuna
- 1 dl persiljaa pieneksi silputtuna
Kastike
- 1 sitruunan mehu (Limmi-sitruunamehua)
- 1 rkl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 rkl dukkah-mausteseosta
- mustapippuria
Valmistusohje
Keitä perunakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi mutta napakoiksi. Leikkaa sillä välin suolakurkku, omena sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua myös sipuli ja persilja ja laita ainekset papujen kera kulhoon. Myös tomaatista valunut neste kannattaa lisätä joukkoon mehevöittämään salaattia. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja kaada salaattiin. Rouhi päälle mustapippuria ja heitä pari tl dukkah-mausteseosta ja sekoita. Anna maustua muutaman minuutin, sekoita ja maista pohjan liemi ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
Jos et löydä dukkah-mausteseosta ruokakaupastasi, voit käyttää seoksen mausteita erikseen. Eli mausta salaatti juustokuminalla, paahdetuilla seesamin siemenillä, jauhetulla korianterilla sekä jauhetuilla hasselpähkinöillä ja lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tarjoa salaatti jääsalaatinlehtien päällä esimerkiksi lampaan kyljysten tai grilliruoan kera. Tätä salaattia voi myös syödä seuraavana päivänä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti