Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pohjaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 sipuli
  • ½ valkosipulia
  • ½ pienestä purjosta
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 dl oliiviöljyä (ei neitsyt-)
  • 15 g karkeaa merisuolaa
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • vähän sahramia
  • vähän chiliä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 kg kalaa: myös ruotoja ja päitä
  • kylmää vettä

Valmistusohje

Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot. Hillota myös kala ja peitä kylmällä vedellä. Kun keitos kiehahtaa, kuori pois pinnalle nouseva vaahto.

Keitä pienellä kuplalla n. 20 minuuttia ja jos on aikaa, anna levätä noin tunti ennen kun siivilöit liemen. Paseeraa kaikki siivilän läpi. Jos lihaa tulee mukaan, sen parempi. No bones mon.

Bouillabaisse on perinteinen kalakeitto, joka keitettiin yleensä rantanuotiolla kalareissun jälkeen. Kaloista käytettiin keittoon ne, jotka jäivät veneen pohjalle ja joita ei myyty. Jouni kehottaa unohtamaan kaikki royalversiot ja hummerit!

Lisää aiheesta:

Vaalea kalafondiRuskea kalafondiKalaliemiArkihieno turskapataOliivinen kalapataMehevä kalakeitto
LiemiKeitotKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi