Pohjaliemi
Bouillabaisse on perinteinen kalakeitto, joka keitettiin yleensä rantanuotiolla kalareissun jälkeen. Kaloista käytettiin keittoon ne, jotka jäivät veneen pohjalle ja joita ei myyty. Jouni kehottaa unohtamaan kaikki royalversiot ja hummerit!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- ½ valkosipulia
- ½ pienestä purjosta
- 1 varsisellerin varsi
- 1 dl oliiviöljyä (ei neitsyt-)
- 15 g karkeaa merisuolaa
- 15 kokonaista mustapippuria
- vähän sahramia
- vähän chiliä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 kg kalaa: myös ruotoja ja päitä
- kylmää vettä
Valmistusohje
Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot. Hillota myös kala ja peitä kylmällä vedellä. Kun keitos kiehahtaa, kuori pois pinnalle nouseva vaahto.
Keitä pienellä kuplalla n. 20 minuuttia ja jos on aikaa, anna levätä noin tunti ennen kun siivilöit liemen. Paseeraa kaikki siivilän läpi. Jos lihaa tulee mukaan, sen parempi. No bones mon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia