Pohjaliemi

Bouillabaisse on perinteinen kalakeitto, joka keitettiin yleensä rantanuotiolla kalareissun jälkeen. Kaloista käytettiin keittoon ne, jotka jäivät veneen pohjalle ja joita ei myyty. Jouni kehottaa unohtamaan kaikki royalversiot ja hummerit!

Ainekset

  • 1 sipuli
  • ½ valkosipulia
  • ½ pienestä purjosta
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 dl oliiviöljyä (ei neitsyt-)
  • 15 g karkeaa merisuolaa
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • vähän sahramia
  • vähän chiliä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 kg kalaa: myös ruotoja ja päitä
  • kylmää vettä

Valmistusohje

Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot. Hillota myös kala ja peitä kylmällä vedellä. Kun keitos kiehahtaa, kuori pois pinnalle nouseva vaahto.

Keitä pienellä kuplalla n. 20 minuuttia ja jos on aikaa, anna levätä noin tunti ennen kun siivilöit liemen. Paseeraa kaikki siivilän läpi. Jos lihaa tulee mukaan, sen parempi. No bones mon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!