Poblano-pesto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666270/landscape16_9/515/290/8a65c455d2ddbf19fbf5cf5ebd2c863f/JK/897038-1404.jpg)
Tämä mielikuvituksellinen kastike saa voimansa keskivahvasta poblano-chilistä. Rucola ja kurpitsansiemenet korvaavat italialaisen peston ainekset basilikan ja pinjansiemenet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kolmelle
- 3 poblano-chiliä
- 1 dl öljyä paistamiseen
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 dl rucolanlehtiä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna paistinpannussa reilusti rypsiöljyä ja paista poblano-chilejä öljyssä, kunnes kuori alkaa irrota. Nosta poblanot kulhoon, peitä se tuorekelmulla ja pane kylmään 10 minuutiksi.
2 Paahda kuorimattomia valkosipulinkynsiä ja kurpitsansiemeniä uunipellillä 5-7 minuuttia. Kuori paahdetut valkosipulinkynnet. Kuori poblanot ja poista niistä siemenet.
3. Soseuta poblano, kurpitsansiemenet, rucola ja valkosipuli mikserissä, lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka