Pippurilohi

Tämä on todella herkullinen pieni alkupala. Voit graavata lohen etukäteen, mutta kaikki muu on tehtävä juuri ennen tarjoilua. Pikagraavaus on vain tapa maustaa lohi, sitä ei siis voi syödä kypsentämättömänä.

4 annosta

  • 350 g lohifileetä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl pippurisekoitusta tai anispippuria
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • ½ tl roseepipuria

Tarjoiluun

  • 1 avokado
  • salaatinlehtiä
  • ½ greippi

Valmistusohje

1. Poista lohifileestä kaikki ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja ripottele seos lohen pinnalle. Graavaa muutaman tunnin huoneenlämmössä.

2. Paloittele lohi. Murskaa neljä pippurilajia huhmaressa ja kääntele lohipalat pippurisekoituksessa. Halstraa lohipalat kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.

3. Kuori greippi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kalvottomia lohkoja. Kuori ja viipaloi avokado. Asettele neljälle lautaselle avokadoviipaleita, greippilohkoja ja salaattia. Annostele lohi lautasille ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.