Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pippurilohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 350 g lohifileetä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl pippurisekoitusta tai anispippuria
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • ½ tl roseepipuria

Tarjoiluun

  • 1 avokado
  • salaatinlehtiä
  • ½ greippi

Valmistusohje

1. Poista lohifileestä kaikki ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja ripottele seos lohen pinnalle. Graavaa muutaman tunnin huoneenlämmössä.

2. Paloittele lohi. Murskaa neljä pippurilajia huhmaressa ja kääntele lohipalat pippurisekoituksessa. Halstraa lohipalat kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.

3. Kuori greippi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kalvottomia lohkoja. Kuori ja viipaloi avokado. Asettele neljälle lautaselle avokadoviipaleita, greippilohkoja ja salaattia. Annostele lohi lautasille ja tarjoile välittömästi.

Tämä on todella herkullinen pieni alkupala. Voit graavata lohen etukäteen, mutta kaikki muu on tehtävä juuri ennen tarjoilua. Pikagraavaus on vain tapa maustaa lohi, sitä ei siis voi syödä kypsentämättömänä.

Lisää aiheesta:

Halstrattuja lohipaloja vihannesdipilläLohi-carpaccioGraavilohta ja sinappitillikastikettaLohitartar avokadon keraLämmin lohisalaattiUunilohi parsalla ja herkkusienillä
GraavilohiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin