Pinaattisalaatti

Hyydytä munat kevyesti niin että keltuaiset ovat vielä kermaisia - saat mainion kastikkeen salaatille.

Neljälle

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 1 pkt kuutioitua pekonia
  • 250 g herkkusieniä
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl etikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 10 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Ryöppää pinaatti erittäin nopeasti kiehuvassa, suolatussa vedessä. Huuhdo pinaatit kylmässä vedessä ja valuta siivilässä.

2. Paista pekoni, viipaloi sienet. Asettele pinaatit vadille sienten ja pekonin kera. Mausta.

3. Keitä vettä pienessä kattilassa, lisää etikka. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja liu'uta varoen kiehuvaan veteen. Hyydytä munia 2-3 minuuttia, keltuaisen tulee olla vielä löysä. Asettele munat vadille, hienonna pähkinät ja ripottele koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.