Pinaatti-perunacurry
Kuullotetut sinapinsiemenet maustavat tämän helpon kasvisruoan. Jos haluat ruoasta tulisemman, lisää kuullotusvaiheessa vihannesten joukkoon hieman punaista chiliä. Valmista ruoka wokissa tai isossa paistinpannussa. Tarjoa sellaisenaan leivän kera tai vaikkapa lampaanlihan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1-2 pakettia pakastepinaattia
- 4 kiinteää, keskikokoista perunaa
- ½ tl suolaa
- ½ rkl ruokaöljyä
- 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
- 1-2 rkl hienonnettua korianteria
- 1-2 vihreää chilipalkoa
Valmistusohje
1. Sulata ja valuta pinaatti. Purista pois ylimääräinen vesi.
2. Kuori perunat ja leikkaa ne kolmen sentin kuutioiksi. Keitä lähes pehmeiksi solalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Pudota öljyyn sinapinsiemen. Kun öljy tirisee, se on sopivan kuumaa. Kuullota sinapinsiemeniä kannen alla noin 10 sekuntia. Sekoita joukkoon pinaatti ja kuullota parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen, kunnes pinaatti on kullanruskeaa. Lisää perunat. Jatka kuullottamista kunnes perunat saavat väriä.
4. Lisää joukkoon 2 rkl keitinvettä ja hienonnettu korianteri. Sekoita ja anna kiehua pari minuuttia. Koristele hienonnetulla vihreällä chilillä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa