Pinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapata

Tässä hieman erilaisessa kalapadassa maistuvat chili ja maapähkinävoi. Nopeasti kypsyvä kala on todellista pikaruokaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

4 annosta

  • 500 g pakastettuja kalafileitä
  • 1 sipuli
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • 250 g pinaattia
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 rkl maapähkinävoita

Valmistusohje

1. Sulata kala ja leikkaa se 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi pinaatti.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää pataan kalapalat ja kypsennä 3 minuuttia.

3. Sekoita maapähkinävoi vesitilkkaan ja kaada pataan. Lisää pinaattisuikaleet ja kypsennä vielä 2 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!