Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä hieman erilaisessa kalapadassa maistuvat chili ja maapähkinävoi. Nopeasti kypsyvä kala on todellista pikaruokaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g pakastettuja kalafileitä
  • 1 sipuli
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • 250 g pinaattia
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 3-4 rkl maapähkinävoita

Valmistusohje

1. Sulata kala ja leikkaa se 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chilit ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi pinaatti.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää pataan kalapalat ja kypsennä 3 minuuttia.

3. Sekoita maapähkinävoi vesitilkkaan ja kaada pataan. Lisää pinaattisuikaleet ja kypsennä vielä 2 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraKalaa, scampia ja vihanneksiaCurry-kalapata simpukoiden keraPekoni-kalapataLiha-kesäkurpitsapata
KalapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata