Pilahviriisi
Tässä täydellinen lisuke kaikentyyppisille mausteisille padoille. Kurkuma tai elintarvikeväri antaa riisille kullankeltaisen värin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 dl basmatiriisiä
- ½ pieni sipuli
- 3-4 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaista juustokuminaa
- 7 kokonaista mustapippuria
- 3-4 laakerinlehteä
- 7-8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3-4 tippaa elintarvikeväriä tai 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
1. Huuhtele riisi, anna sen liota 20 minuuttia ja valuta vesi sitten pois. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljyä kattilassa kunnes se sihahtaa, kun siihen tiputtaa maustesiemenen. Lisää sipuli ja kuullota vaaleanruskeaksi. Lisää juustokumina, mustapippurit, laakerinlehdet sekä kurkuma, jos käytät sitä elintarvikevärin sijaan. Lisää riisi, vesi ja suola. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.
3. Lisää elintarvikeväri, kun vesi on haihtunut. Sekoita väri tasaiseksi. Pane kansi päälle ja anna seistä alhaisimmalla lämpötilalla 3-4 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna riisin seistä vielä 5-6 minuuttia kannen alla. Möyhennä riisi haarukalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan