Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pilahviriisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä täydellinen lisuke kaikentyyppisille mausteisille padoille. Kurkuma tai elintarvikeväri antaa riisille kullankeltaisen värin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 5 dl basmatiriisiä
  • ½ pieni sipuli
  • 3-4 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaista juustokuminaa
  • 7 kokonaista mustapippuria
  • 3-4 laakerinlehteä
  • 7-8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 tippaa elintarvikeväriä tai 1 tl kurkumaa

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi, anna sen liota 20 minuuttia ja valuta vesi sitten pois. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljyä kattilassa kunnes se sihahtaa, kun siihen tiputtaa maustesiemenen. Lisää sipuli ja kuullota vaaleanruskeaksi. Lisää juustokumina, mustapippurit, laakerinlehdet sekä kurkuma, jos käytät sitä elintarvikevärin sijaan. Lisää riisi, vesi ja suola. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.

3. Lisää elintarvikeväri, kun vesi on haihtunut. Sekoita väri tasaiseksi. Pane kansi päälle ja anna seistä alhaisimmalla lämpötilalla 3-4 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna riisin seistä vielä 5-6 minuuttia kannen alla. Möyhennä riisi haarukalla ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

SitruunariisiHapanimelä tomaattichutneyPavut kookosmaidossaRiisi-linssicurryPerunacurryKaalia intialaisittain
LisäkeriisiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi
  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sitruunariisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Varhaiskaali-riisipaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty riisi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Omenainen riisi-ohra lisäke

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rusinariisi kanelin kera