Pikagraavattua lohta uunissa

Tämän paremmaksi ruoka tuskin tulee, ainakaan, jos pitää lohesta. Kun loheen hierotaan suolaa, sokeria ja tilliä, esiin tulee graavauksen ihana maku. Sitten lohi paistetaan kauniin vaaleanpunaiseksi uunissa.

Kuudelle

  • 1 kg tuoretta, ruodotonta lohta
  • 1 nippu tilliä
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja karkeasti hienonnettu tilli. Hiero seos loheen joka puolelle ja anna maustua hetki.

2. Paista lohi uunissa nahkapuoli ylöspäin, 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ota lohi uunista ja irrota nahka.

3. Tarjoile lohi kuumana tai kylmänä, ripottele päälle hieman vastaleikattua tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.