Pikagraavattua lohta uunissa
Julkaistu
Tämän paremmaksi ruoka tuskin tulee, ainakaan, jos pitää lohesta. Kun loheen hierotaan suolaa, sokeria ja tilliä, esiin tulee graavauksen ihana maku. Sitten lohi paistetaan kauniin vaaleanpunaiseksi uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg tuoretta, ruodotonta lohta
- 1 nippu tilliä
- ½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja karkeasti hienonnettu tilli. Hiero seos loheen joka puolelle ja anna maustua hetki.
2. Paista lohi uunissa nahkapuoli ylöspäin, 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ota lohi uunista ja irrota nahka.
3. Tarjoile lohi kuumana tai kylmänä, ripottele päälle hieman vastaleikattua tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku