Perunasalaatti rucolan ja avokadon kera

Parhaan tuloksen tässä ruoassa tavoitat, jos käytät uusia perunoita, hyvin kypsää avokadoa ja rapeita rucolanlehtiä. Se, että avokado on jo hieman soseinen tekee salaatista vain herkullisen kermamaista.

Neljälle

  • 1 kg uusia perunoita
  • 4 avokadoa
  • 200 g rucolaa
  • 1 punasipuli
  • ½ dl limettimehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja harjaa perunat hyvin. Keitä vesi ja suola ja laita perunat kiehumaan. Anna perunoiden kiehua hiljaa kansi hieman raollaan. Kaada vesi pois kypsistä perunoista ja höyrytä. Anna perunoiden hieman jäähtyä.

2. Purista limeteistä mehu. Leikkaa perunat viipaleiksi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuutioi malto sentin kuutioiksi. Sekoita ne puoleen limettimehusta. Silppua punasipuli ja sekoita kulhossa perunoiden ja avokadojen kanssa.

3. Sekoita yhteen loput limettimehusta, öljy, suola ja pippuri ja kääntele kastike salaatin joukkoon. Huuhtele ja perkaa rucolanlehdet ja suikaloi ne karkeasti. Juuri ennen tarjoilua sekoitat rucolasilpun perunasalaattiin.

Parhaat ruokaohjelmat