Parhaan tuloksen tässä ruoassa tavoitat, jos käytät uusia perunoita, hyvin kypsää avokadoa ja rapeita rucolanlehtiä. Se, että avokado on jo hieman soseinen tekee salaatista vain herkullisen kermamaista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg uusia perunoita
- 4 avokadoa
- 200 g rucolaa
- 1 punasipuli
- ½ dl limettimehua
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese ja harjaa perunat hyvin. Keitä vesi ja suola ja laita perunat kiehumaan. Anna perunoiden kiehua hiljaa kansi hieman raollaan. Kaada vesi pois kypsistä perunoista ja höyrytä. Anna perunoiden hieman jäähtyä.
2. Purista limeteistä mehu. Leikkaa perunat viipaleiksi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuutioi malto sentin kuutioiksi. Sekoita ne puoleen limettimehusta. Silppua punasipuli ja sekoita kulhossa perunoiden ja avokadojen kanssa.
3. Sekoita yhteen loput limettimehusta, öljy, suola ja pippuri ja kääntele kastike salaatin joukkoon. Huuhtele ja perkaa rucolanlehdet ja suikaloi ne karkeasti. Juuri ennen tarjoilua sekoitat rucolasilpun perunasalaattiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.