Perunasalaatti kananmunien ja mangoldinversojen kera

Tämän ruokalajin voi loistavasti ottaa mukaan lounaaksi työpaikalle, se sopii hyvin myös iltapalaksi. Mangoldinlehdet ovat maukkaita, mutta ne voi myös vaihtaa tuoreeseen pinaattiin tai muihin lehtivihreisiin.

Neljälle

  • 3-4 keitettyä perunaa
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 ruukku mangoldinversoja
  • ½ punasipuli
  • muutama oliivi
  • 50 g fetajuustoa
  • ½ dl kevytviiliä tai -jugurttia

Valmistusohje

1. Keitä perunat ja kuori ne lämpiminä. Perunoiden jäähdyttyä, viipaloi ne.

2. Laita kananmuna kattilaan kylmään veteen ja liedelle. Ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. 9 minuutin kuluttua muna on kovaksi keitetty. Huuhtele se kylmässä vedessä, kuori ja viipaloi.

3. Laita perunaviipaleet lounasrasian pohjalle, lado päälle kananmunaviipaleet, ohuita sipuliviipaleita ja mangoldinversoja. Sekoita fetajuusto ja viili keskenään, muussaa rakenne haarukalla ja laita salaatin päälle. Koristele muutamalla oliivilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja