Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olutjuustokeitto

Testaa makoisa olutjuustokeitto vaikka pääsiäispöytään.
Testaa makoisa olutjuustokeitto vaikka pääsiäispöytään.Jyri Ojaluoma
Julkaistu 16.04.2025 07:48

MTV LIFESTYLE

Olutjuustokeitto on osa Pienpanimoliiton puheenjohtajan Jyri Ojaluoman olut ruoanlaitossa -pääsiäismenuta, joka esiteltiin Huomenta Suomessa huhtikuussa 2025.

Ainekset

  • 2 kpl sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 85 g voita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7 1/2 dl kasvislientä
  • 3 1/3 dl belgityylistä IPA- olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g cheddaria
  • suolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • 2 viipaletta saaristolaisleipää tai limppua
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Pieni sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää sitten voi, anna sulaa ja sekoita sipulien kanssa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita niin, että ne ruskistuvat kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi, olut ja kerma. Sekoita hyvin ja kiehauta, vähennä sitten keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia.

  2. Raasta juusto, vähennä lämpö miedolle ja sekoita juusto keittoon vähän kerrallaan. Soseuta keitto sileäksi, maista ja mausta.

  3. Kuutioi leipä ja paista leipäkrutongit pannulla öljyssä. Tarjoa keitto krutonkien ja silputun ruohosipulin kera, juomaksi esim. Kanavan panimon belgi-IPAa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHarri Syrjäsen lihapullapastaNopea kananmaksapatée joulupöytään Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitLohipastrami ja maa-artisokkakeittoOluthaudutetut talvivihannekset
PääsiäinenNopeat ja helpotHuomenta SuomiAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 16.4.07:48
    Nopeat ja helpot

    Olutjuustokeitto

  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 4.4.14:11
    Suklaakakku

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmikääretorttu

  • 25.03.202416:43
    Leivonta

    Mämmipehmis