Pieni sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää sitten voi, anna sulaa ja sekoita sipulien kanssa tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita niin, että ne ruskistuvat kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi, olut ja kerma. Sekoita hyvin ja kiehauta, vähennä sitten keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia.
Raasta juusto, vähennä lämpö miedolle ja sekoita juusto keittoon vähän kerrallaan. Soseuta keitto sileäksi, maista ja mausta.
Kuutioi leipä ja paista leipäkrutongit pannulla öljyssä. Tarjoa keitto krutonkien ja silputun ruohosipulin kera, juomaksi esim. Kanavan panimon belgi-IPAa.

Makuja
Olutjuustokeitto

Julkaistu 16.04.2025 07:48
Olutjuustokeitto on osa Pienpanimoliiton puheenjohtajan Jyri Ojaluoman olut ruoanlaitossa -pääsiäismenuta, joka esiteltiin Huomenta Suomessa huhtikuussa 2025.
Ainekset
- 2 kpl sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 85 g voita
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 7 1/2 dl kasvislientä
- 3 1/3 dl belgityylistä IPA- olutta
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g cheddaria
- suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
- 2 viipaletta saaristolaisleipää tai limppua
- Ruohosipulia
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kreml: Putinilla ei aikeita jatkaa tulitaukoaTämä tiedetään Ukrainan olemattomasta pääsiäistulitauosta: "Satoja iskuja"Huonokuntoinen paavi siunasi ihmiset Vatikaanissa – perinteisen pääsiäispuheen piti avustaja+20 rikki! Mutta pian alkaa sääsyöksy: Tulvavaara, 15 asteen pakkanen ja lumipyry Suomen yliHellettä ennen pääsiäistä? Huhtikuun kaikkien aikojen lämpöennätys vaarassaAktia-pankissa yli pääsiäisen kestävä huoltokatko – tämä häiriöistä pitää tietää