Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 keltasipuli 4 lohkossa
  • 3 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä, karkeasti hienonnettuna
  • 1-2 vihreää chiliä paloina
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kokonaista kardemummakapselia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • suolaa
  • 1 tl garam masalaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä perunat kokonaisina, jos ne ovat pieniä tai paloiteltuina, jos ne ovat isoja. Keitä hieman vettä ja 1 tl suolaa ja keitä perunat juuri ja juuri valmiiksi, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna höyryn haihtua.

2. Sekoita sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja sitruunamehu tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi kattilassa ja paista mausteneilikoita, laakerinlehteä ja kardemummaa öljyssä n. 10 sekuntia. Lisää kurkuma ja maustetahna. Anna poreilla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

3. Lisää ½ dl vettä, kanelitanko ja n. 1 tl suolaa. Lisää perunat ja keitä miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla n. 10 minuuttia. Ripottele päälle garam masalaa ja tuoretta, hienonnettua korianteria juuri ennen tarjoilua.

Tämän Intiasta kotoisin olevan ruokalajin nimi on alunperin aloo dam. Aloo on peruna ja dam tarkoittaa sisäänsulkemista. Tässä reseptissä nimi viittaa kanteen, joka valmistuksen loppuvaiheessa laitetaan päälle, jolloin inkiväärin, valkosipulin ja chilin hieno aromi pakotetaan perunaan. Tarjoile liharuokien lisukkeena tai omana pääruokanaan leivän kera.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataKeltainen linssicurryKikhernecurryKikhernecurryPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasviscurryKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry