Perunacurry inkiväärin ja chilin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658828/landscape16_9/515/290/9f4666416ca199845bba5c651572cacb/hH/893106-711.jpg)
Tämän Intiasta kotoisin olevan ruokalajin nimi on alunperin aloo dam. Aloo on peruna ja dam tarkoittaa sisäänsulkemista. Tässä reseptissä nimi viittaa kanteen, joka valmistuksen loppuvaiheessa laitetaan päälle, jolloin inkiväärin, valkosipulin ja chilin hieno aromi pakotetaan perunaan. Tarjoile liharuokien lisukkeena tai omana pääruokanaan leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kiinteitä perunoita
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 keltasipuli 4 lohkossa
- 3 kuorittua valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä, karkeasti hienonnettuna
- 1-2 vihreää chiliä paloina
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 3 mausteneilikkaa
- 1 laakerinlehti
- 2 kokonaista kardemummakapselia
- 1 tl kurkumaa
- 1 kanelitanko
- suolaa
- 1 tl garam masalaa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuori ja keitä perunat kokonaisina, jos ne ovat pieniä tai paloiteltuina, jos ne ovat isoja. Keitä hieman vettä ja 1 tl suolaa ja keitä perunat juuri ja juuri valmiiksi, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna höyryn haihtua.
2. Sekoita sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja sitruunamehu tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi kattilassa ja paista mausteneilikoita, laakerinlehteä ja kardemummaa öljyssä n. 10 sekuntia. Lisää kurkuma ja maustetahna. Anna poreilla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.
3. Lisää ½ dl vettä, kanelitanko ja n. 1 tl suolaa. Lisää perunat ja keitä miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla n. 10 minuuttia. Ripottele päälle garam masalaa ja tuoretta, hienonnettua korianteria juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka