Perunaa ja sipulia grillistä
Grillatut vihannekset ja juurekset ovat fantastisen hyvää ruokaa. Voit tarjoilla grillattuja kasvisherkkuja joko lisäkeruokana tai omana pääruokanaan hyvän kastikkeen tai yrttivoin siivittämänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 2 perunaa (uuniperunalajiketta)
- 2 bataattia
- 2 sipulia
- 2 kokonaista valkosipulia
- öljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi hyvin pestyt perunat ja bataatit sentin paksuisiksi siivuiksi. Esikeitä niitä miedosti suolatussa vedessä pari minuuttia.
2. Kuori tavalliset sipulit ja halkaise ne kahtia. Jätä kokonaisiin valkosipuleihin kuori, jotta kynnet pysyvät yhdessä. Puolita valkosipulit poikittain.
3. Sivele peruna- ja bataattiviipaleet sekä sipulipuolikkaat öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje