Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peruna-fenkolinlehtipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 500 g varhaisperunoita
  • vettä ja 1 tl suolaa
  • 200 g tuoreita fenkolinlehtiä
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
  • 1 punainen chili
  • 2 vihreää chiliä
  • 1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 dl vettä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautapannu todella kuumaksi ilman rasvaa. Laita korianterinsiemenet pannulle ja paahda niitä sekoitellen 15-20 sekuntia. Kaada pannulta ja murskaa morttelissa. Pese ja kuori perunat ja pieni tarvittaessa noin 3 sentin paloiksi. Poista fenkolinlehtien paksut ruodit. Halkaise chilit pitkittäin ja raaputa pois siemenet, silppua palot.

2. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Lämmitä öljy paistinpannussa ja kuullota kaikkia mausteita suolaa lukuunottamatta runsas minuutti. Lisää chilihakkeet ja kuullota vielä 2-3 minuuttia.

3. Lisää pannulle 2 dl vettä, kiehauta ja lisää tuore korianterisilppu, fenkolinlehdet ja 1 tl suolaa. Keitä hiljaa 10 minuuttia. Sekoita varovasti perunat sekaan ja anna ruoan lämmetä kauttaaltaan. Lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää aiheesta:

Inkivääri-chiliherkkusienetRiisi-linssicurryPapu-linssicurryPunainen lammas- tai nautacurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanLiha-kesäkurpitsapata
KasvispataKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät

Jos löydät tuoreita fenkolinlehtiä, kokeile tätä intialaista lisäkeruokaa. Fenkolin voit korvata pinaatin tai mangoldin lehdillä. Tämä tullisesti maustettu herkku on kotoisin Punjabista, Pohjois-Intiasta.

Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata