Pekonilla ja herkkusienillä täytetyt avokadot
Täytetty avokado muuttuu moneksi. Tässä helppo ja herkullinen esimerkki, jossa avokado täytetään pekonilla ja herkkusienillä. Leikkaa avokado juuri ennen tarjoilua, jotta väri säilyy kauniina.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 kypsää avokadoa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- ½ sipuli
- 1 pieni persiljanippu
- 2 viipaletta pekonia
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl vettä
- ½ tl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita kastike viinietikasta, vedestä, suolasta ja valkopippurista. Lisää öljy kastikkeeseen vähän kerrallaan.
2. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulinpuolikas. Hienonna myös persilja. Sekoita herkkusienet, sipuli ja persilja ja kaada joukkoon kastike.
3. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista ne paistinpannulla rapeiksi. Nosta pekonisuikaleet imeytymään talouspaperin päälle. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi täyte avokadon puolikkaille ja ripottele pinnalle pekonisuikaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti