Pekonilla ja herkkusienillä täytetyt avokadot

Täytetty avokado muuttuu moneksi. Tässä helppo ja herkullinen esimerkki, jossa avokado täytetään pekonilla ja herkkusienillä. Leikkaa avokado juuri ennen tarjoilua, jotta väri säilyy kauniina.

4 annosta

  • 2 kypsää avokadoa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ sipuli
  • 1 pieni persiljanippu
  • 2 viipaletta pekonia
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita kastike viinietikasta, vedestä, suolasta ja valkopippurista. Lisää öljy kastikkeeseen vähän kerrallaan.

2. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulinpuolikas. Hienonna myös persilja. Sekoita herkkusienet, sipuli ja persilja ja kaada joukkoon kastike.

3. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista ne paistinpannulla rapeiksi. Nosta pekonisuikaleet imeytymään talouspaperin päälle. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi täyte avokadon puolikkaille ja ripottele pinnalle pekonisuikaleita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja