Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike
Pekoni, sinihomejuusto ja hunaja ovat kuin luodut toisilleen! Tarjoa salaatti alkuruokana tai kaksinkertaista annos pääruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- ½ jääsalaatti
- 8 pekoniviipaletta
- 50 g sinihomejuustoa
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- ½ kurkku
- 10 herkkusientä
Hunajakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.
2. Huuhtele salaatti. Huuhtele, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Kuori kurkku, halkaise ja viipaloi. Paista pekoniviipaleet rapeiksi.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Pane päälle kurkkuviipaleet ja paprikasuikaleet. Murenna päälle juusto. Viimeistele annos pekoniviipaleilla ja pähkinärouheella ja mausta hunajakastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka