Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656914/landscape16_9/515/290/a7bcc336bc9c4b9d202286f78f0fbc5/SH/899598-2302.jpg)
Pekoni, sinihomejuusto ja hunaja ovat kuin luodut toisilleen! Tarjoa salaatti alkuruokana tai kaksinkertaista annos pääruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- ½ jääsalaatti
- 8 pekoniviipaletta
- 50 g sinihomejuustoa
- ½ keltainen paprika
- ½ punainen paprika
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- ½ kurkku
- 10 herkkusientä
Hunajakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.
2. Huuhtele salaatti. Huuhtele, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Kuori kurkku, halkaise ja viipaloi. Paista pekoniviipaleet rapeiksi.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Pane päälle kurkkuviipaleet ja paprikasuikaleet. Murenna päälle juusto. Viimeistele annos pekoniviipaleilla ja pähkinärouheella ja mausta hunajakastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka