Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike

Pekoni, sinihomejuusto ja hunaja ovat kuin luodut toisilleen! Tarjoa salaatti alkuruokana tai kaksinkertaista annos pääruoaksi.

4 annosta

  • ½ jääsalaatti
  • 8 pekoniviipaletta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • ½ kurkku
  • 10 herkkusientä

Hunajakastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.

2. Huuhtele salaatti. Huuhtele, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Kuori kurkku, halkaise ja viipaloi. Paista pekoniviipaleet rapeiksi.

3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Pane päälle kurkkuviipaleet ja paprikasuikaleet. Murenna päälle juusto. Viimeistele annos pekoniviipaleilla ja pähkinärouheella ja mausta hunajakastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!