Pekoni-merikrottivartaat

Merikrotilla on kiinteä, valkoinen liha, joka yhtyy hienosti pekonin savuiseen suolaisuuteen. Voit toki vaihtaa merikrotin muuhunkin valkoiseen, kiinteään kalaan, vaikka ruijanpallakseen tai miekkakalaan.

Neljälle

  • 600 g merikrotin fileetä
  • 8 siivua pekonia
  • 4 isoa grillivarrasta
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuivaa kala ja leikkaa se 8 tasakokoiseen palaan. Kääri pekonisiivu jokaisen palan ympärille. Pujottele palat vartaisiin.

2. Mausta kala gourmetsuolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita 2 minuuttia puoleltaan kuuman hehkun yllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.