Patabroileri vihannesraasteen kera

Jos haluat, että vihanneksissa ja omenassa on jäljellä hammastuntumaa, laita ne pataan kun vain pari minuuttia keittoaikaa on jäljellä.

Neljälle

  • 1 broileri, noin 1,3 kg
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 iso vihreä omena
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 iso purjo
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Halkaise broileri. Mausta ja ruskista puolikkaat ympäriinsä voissa pannulla. Siirrä pataan.

2. Lisää rakuuna ja kanaliemi ja keitä hiljaa kannen alla kypsäksi, noin 40 minuuttia.

3. Kuori ja pilko omena. Raasta porkkanat karkeasti ja suikaloi purjo. Laita vihannekset ja omena pataan, kun 10 minuuttia tai vähemmän keittoaikaa on jäljellä. Sirottele persiljasilppu valmiin padan pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!