Patabroileri vihannesraasteen kera
Jos haluat, että vihanneksissa ja omenassa on jäljellä hammastuntumaa, laita ne pataan kun vain pari minuuttia keittoaikaa on jäljellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 broileri, noin 1,3 kg
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 dl kanalientä
- 1 iso vihreä omena
- 3-4 porkkanaa
- 1 iso purjo
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise broileri. Mausta ja ruskista puolikkaat ympäriinsä voissa pannulla. Siirrä pataan.
2. Lisää rakuuna ja kanaliemi ja keitä hiljaa kannen alla kypsäksi, noin 40 minuuttia.
3. Kuori ja pilko omena. Raasta porkkanat karkeasti ja suikaloi purjo. Laita vihannekset ja omena pataan, kun 10 minuuttia tai vähemmän keittoaikaa on jäljellä. Sirottele persiljasilppu valmiin padan pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa