Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalikeitto les Landesista

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 dl valkoisia papuja
  • 500 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 20 g purjoa
  • 400 g ankan- tai hanhenlihaa
  • pieni pala savukinkun kamaraa
  • 1 ½ tl karkeaa suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 mausteneilikka
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ankanrasvaa

Valmistusohje

1. Laita valkoiset pavut likoamaan yöksi. Puhdista ja ryöppää kaali. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Puhdista ja suikaloi purjo.

2. Laita pavut, kaali, porkkana, peruna, purjo ja linnunlihat pataan. Kaada päälle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kamara, suola, valkopippuri ja neilikka. Keitä kovalla lämmöllä kannen alla n. 3 tuntia. Vihannesten tulee kiehua rikki ja keitosta tulla hyvin paksu.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista se ankanrasvassa ja lisää keittoon keittämisen loppuvaiheessa. Tarjoile höyryävän kuumana.

Valkoiset pavut tulee laittaa likoamaan edellisenä iltana, muista se suunnitellessasi ruokaa. Pataa pitää keittää vähintään 3 tuntia. Mutta mitä pidempi keittoaika, sitä parempi maku. Maalaisleipä maistuu hyvältä keiton kanssa.

Lisää aiheesta:

Patabroileri vihannesraasteen keraPapu-pinaattiravioliIslantilainen lammaskeittoPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaJauheliha-gulassikeittoKirkas hernesoppa ja riimiläskiä
KaalikeittoKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita