Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 10.02.2020 12:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto chilipaprika
  • 100 g herkkusieniä
  • 100-200 g miniluumutomaatteja
  • ripaus suolaa
  • ½ dl vahvaa bbq-kastiketta
  • ½ dl salmiakkimikseriä (esim. Haganol)
  • persiljaa

Lisäksi

  • vettä
  • suolaa
  • 250 g tuorepastaa

Valmistusohje

Katin salmiakkikanapasta valmistuu näin: 

Annoksia: 2-4

  1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu salottisipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
  2. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja lisää puolitetut tai kokonaiset miniluumutomaatit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja mausta suolalla.
  3. Lisää vahva bbq-kastike ja salmiakkimikseri. Kuumenna.
  4. Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia ja valuta.

Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: BBQ-salmiakkikanapasta.

  • Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti!
  • Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen italianpataHarri Syrjäsen fajitas-pastaKevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa! Tomaattinen kinkku-pastakeittoLok Lak
    BroileriKanapastaNopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Broileri
    • 04.05.202010:22
      Kaappaus keittiössä -reseptit

      Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

    • 09.04.202010:53
      Uunibroileri

      Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

    • 31.03.202010:56
      Aasialainen ruoka

      Helppo cashew-kanakastike

    • 12.03.202012:19
      Uunibroileri

      Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

    • 10.02.202012:26
      Kanapasta

      Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi