Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. Photographer: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. bbq_salmiakkikanapasta_1_web_D8S5610-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/7720848/landscape16_9/743/418/23823aab9fc1e55e6151d232cbe6f9bd/qz/bbq-salmiakkikanapasta-1-web-d8s5610-edit.jpg)
Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: BBQ-salmiakkikanapasta.
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g broilerinfileesuikaleita
- 2-3 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 mieto chilipaprika
- 100 g herkkusieniä
- 100-200 g miniluumutomaatteja
- ripaus suolaa
- ½ dl vahvaa bbq-kastiketta
- ½ dl salmiakkimikseriä (esim. Haganol)
- persiljaa
Lisäksi
- vettä
- suolaa
- 250 g tuorepastaa
Valmistusohje
Katin salmiakkikanapasta valmistuu näin:
Annoksia: 2-4
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu salottisipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
- Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja lisää puolitetut tai kokonaiset miniluumutomaatit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja mausta suolalla.
- Lisää vahva bbq-kastike ja salmiakkimikseri. Kuumenna.
- Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia ja valuta.
- Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka