Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi
Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 10.02.2020 12:26
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
2 rkl rypsiöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
2-3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 mieto chilipaprika
100 g herkkusieniä
100-200 g miniluumutomaatteja
ripaus suolaa
½ dl vahvaa bbq-kastiketta
½ dl salmiakkimikseriä (esim. Haganol)
persiljaa
Lisäksi
vettä
suolaa
250 g tuorepastaa
Valmistusohje
Katin salmiakkikanapasta valmistuu näin:
Annoksia: 2-4
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu salottisipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja lisää puolitetut tai kokonaiset miniluumutomaatit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja mausta suolalla.
Lisää vahva bbq-kastike ja salmiakkimikseri. Kuumenna.
Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia ja valuta.
Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti!
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: BBQ-salmiakkikanapasta.