Julkaistu
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: BBQ-salmiakkikanapasta.
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g broilerinfileesuikaleita
- 2-3 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 mieto chilipaprika
- 100 g herkkusieniä
- 100-200 g miniluumutomaatteja
- ripaus suolaa
- ½ dl vahvaa bbq-kastiketta
- ½ dl salmiakkimikseriä (esim. Haganol)
- persiljaa
Lisäksi
- vettä
- suolaa
- 250 g tuorepastaa
Valmistusohje
Katin salmiakkikanapasta valmistuu näin:
Annoksia: 2-4
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu salottisipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
- Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja lisää puolitetut tai kokonaiset miniluumutomaatit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja mausta suolalla.
- Lisää vahva bbq-kastike ja salmiakkimikseri. Kuumenna.
- Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia ja valuta.
- Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.