Yrttinen broileripata
Ohjeessa yrtit ovat kuivattuja, mutta käytä mielellään tuoreita yrttejä, jolloin joudut kaksinkertaistamaan määrät. Ja muista lisätä tuore basilika vasta juuri ennen tarjoilua, se menettää makunsa keitettäessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 10 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 2 porkkanaa viipaleina
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 2 dl kanalientä
- sitruunamehua
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista broileripalat, siirrä ne pataan. Ruskista sipulit ja laita ne pataan yhdessä herkkusienien ja porkkaviipaleiden kanssa.
2. Ripottele kuivatut yrtit päälle ja kaada kanaliemi joukkoon. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, 30-40 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
3. Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kokoon. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla jauholla. Sekoita kunnolla, kiehauta muutama minuutti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit