Tässä herkullisessa keiton ja padan välimuodossa Välimeri kohtaa Pohjoismaat. Keitettyä vasikkaa sitruunakastikkeessa kutsutaan Kreikassa avgolemonoksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g syöttövasikanrintaa tai lapaa
- vettä
- 1 ½ tl suolaa per litra vettä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- muutama kokonainen valkopippuri
- persiljanvarsia
- 50 g lehtipinaattia
- 2 lehtisellerin vartta
Sitruunakastike
- 5 dl vasikanlientä
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Laita liha ahtaaseen kattilaan. Kuori sipuli ja porkkana, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kaada kattilaan kiehuvaa vettä ja lisää suola, vihannekset ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori tarvittaessa välillä pois vaahtoa ja keitä kunnes liha tuntuu murealta, n. 1 ½ tuntia. Nosta liha kattilasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi.
2. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Puhdista pinaatti ja poista karkeat varret. Hienonna selleri. Laita lihat, pinaatti ja selleri pataan. Laita pata puiselle leikkuulaudalle, sitä ei pidä laittaa takaisin liedelle.
3. Vatkaa munat kulhossa yhdessä sitruunamehun kera. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada kastike lihan ja vihannesten päälle pataan, sekoita ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.