Vasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin kera

Tässä herkullisessa keiton ja padan välimuodossa Välimeri kohtaa Pohjoismaat. Keitettyä vasikkaa sitruunakastikkeessa kutsutaan Kreikassa avgolemonoksi.

Neljälle

  • 800 g syöttövasikanrintaa tai lapaa
  • vettä
  • 1 ½ tl suolaa per litra vettä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • persiljanvarsia
  • 50 g lehtipinaattia
  • 2 lehtisellerin vartta

Sitruunakastike

  • 5 dl vasikanlientä
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaaseen kattilaan. Kuori sipuli ja porkkana, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kaada kattilaan kiehuvaa vettä ja lisää suola, vihannekset ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori tarvittaessa välillä pois vaahtoa ja keitä kunnes liha tuntuu murealta, n. 1 ½ tuntia. Nosta liha kattilasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi.

2. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Puhdista pinaatti ja poista karkeat varret. Hienonna selleri. Laita lihat, pinaatti ja selleri pataan. Laita pata puiselle leikkuulaudalle, sitä ei pidä laittaa takaisin liedelle.

3. Vatkaa munat kulhossa yhdessä sitruunamehun kera. Lisää liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada kastike lihan ja vihannesten päälle pataan, sekoita ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!