Helppo cashew-kanakastike

Cashew-kana kanaa cashewpähkinäkastikkeessa
Shutterstock

Kanaa cashewpähkinäkastikkeessa on monelle tuttu ruoka aasialaisten ravintoloiden ruokalistoilta. Helppo ja maukas cashew-kanakastike valmistuu nopeasti kotikeittössä. Resepti on mukailtu The Kitchn-ruokasivustolta ja tällä reseptillä valmistuu kaksi annosta.

Kastike

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl hunajaa
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl vettä

Kana

  • 2 broilerin rintafileetä kuutioituna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli (tai kevätsipulia)
  • ½ parsakaalin kukinnot (tai muita kasviksia, kuten paprikaa)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1-1,5 dl cashewpähkinöitä

Lisäksi

  • Riisiä

Valmistusohje

Cashew-kanakastike valmistuu näin:


  1. Sekoita kastikeainekset kulhossa.
  2. Valmista kana: Kuutioi rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä kanat kypsäksi.
  3. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, parsakaalin kukinnot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota välillä sekoittaen noin minuutin ajan.
  4. Lisää pannulle cashewpähknät ja kastike. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lieden lämpöä. Anna kastikkeen kiehua kokoon rauhassa muutamien minuuttien ajan.
  5. Syö cashew-kanakastike keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.