Mainos
Mainos

Halstrattu lohi maistuu hyvältä salaatin kanssa. Lohen mietoa makua täydentävät parhaiten voimakkaanmakuiset salaatit, kuten roomansalaatti, rucola tai tammenlehväsalaatti. Heleän roosanväriset lohikuutiot raikkaan vihreällä salaattipedillä ovat myös ilo silmälle.

4 annosta

  • 500 g lohifileetä
  • 500 g kierremakaroneja
  • 500 g vihreitä salaatinlehtiä
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3 kevätsipulia
  • ½ kurkku
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl sinappimehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • leipäkuutioita
  • voimakasta juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja öljy.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Suikaloi kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja paloittele parsa. Hauduta parsaa ja sokeriherneitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä minuutin ajan. Valuta. Sekoita parsa, sokeriherneet, pasta, kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja lisää joukkoon kastike.

3. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä. Halstraa lohikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, jaa päälle kasvissekoitus ja lopuksi lohikuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Tarjoa lisänä leipäkuutioita ja juustoraastetta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.