Pastasalaattia, lohta ja sokeriherneitä

Halstrattu lohi maistuu hyvältä salaatin kanssa. Lohen mietoa makua täydentävät parhaiten voimakkaanmakuiset salaatit, kuten roomansalaatti, rucola tai tammenlehväsalaatti. Heleän roosanväriset lohikuutiot raikkaan vihreällä salaattipedillä ovat myös ilo silmälle.

4 annosta

  • 500 g lohifileetä
  • 500 g kierremakaroneja
  • 500 g vihreitä salaatinlehtiä
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3 kevätsipulia
  • ½ kurkku
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl sinappimehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • leipäkuutioita
  • voimakasta juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja öljy.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Suikaloi kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja paloittele parsa. Hauduta parsaa ja sokeriherneitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä minuutin ajan. Valuta. Sekoita parsa, sokeriherneet, pasta, kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja lisää joukkoon kastike.

3. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä. Halstraa lohikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, jaa päälle kasvissekoitus ja lopuksi lohikuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Tarjoa lisänä leipäkuutioita ja juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!