Pastaa ratatouillen kanssa

Kun vihannekset ovat parhaimmillaan, on melkeinpä pakko kokata ranskalaistyyppistä ratatouillea. Pastan kanssa siitä tulee sangen täyttävä ateria. Tässä käytämme stortelli-pastaa, mutta myös penne tai fusilli ovat erinomaisia vihanneshöystön kanssa.

Neljälle

  • 350 g stortelli-pastaa
  • 800 g tomaattimurskaa (2 purkkia)
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 1 keltainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • ½ ruukkua oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, puhdista kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Leikkaa kaikki vihannekset isohkoiksi paloiksi.

2. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta 20 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kuuman ratatouillen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.