- Leikkaa munakoiso 1,5 cm x 1,5 cm kuutioiksi. Levitä munakoisot leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripauta suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes munakoisot ovat täysin pehmeitä ja reunoista paahteisia, noin 20 minuuttia.
- Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla.
- Raasta valkosipuli ja lisää pannulle oreganon kanssa.
- Lisää pannulle tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää suola. Sekoita ainekset ja jätä kastike porisemaan matalalle lämmölle niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Älä sekoita, vaan anna kastikkeen olla rauhassa vähintään 10 minuuttia. Tomaattikastike on kohdillaan, kun se maistuu makealta eikä tunkkaiselta tölkiltä.
- Kun munakoisot ovat kypsiä ja tomaattikastike makeaa, lisää munakoisot kastikkeeseen. Lisää myös ajvar-kastike, chili ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
- Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Säädä kastikkeen koostumusta pastavedellä. Maistele ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
- Ota kastike pois liedeltä, kun pasta on kypsää ja lisää kaprikset kastikkeen sekaan.
- Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä. Saat annoksesta vegaanisen, kun jätät parmesaanin pois.