Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

munakoisopasta
"Joka kerta kun teen tätä vieraille, kysytään reseptiä", sanoo Ronja Salmi munakoisopastastaan. Ronja Salmi

Juontaja-toimittaja Ronja Salmi on kehitellyt 30 arkiruoan listan, joilla hän pyrkii helpottamaan omaa arkeaan. Testaa Ronjan suosittu munakoisopasta!

  • Annosmäärä: 4–6 annosta

Kastike

  • • 1 munakoiso
  • • 2 rkl rypsiöljyä
  • • ½ tl suolaa munakoisojen päälle
  • • 1 tlk tomaattimurskaa
  • • 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (tai toinen tlk tomaattimurskaa)
  • • 1 punasipuli
  • • 2–3 valkosipulinkynttä
  • • 3–4 rkl ajvar-kastiketta
  • • ½ tl kuivattua oreganoa tai timjamia
  • • 1 tuore chili tai ½ tl chilihiutaleita tai 1 rkl chiliöljyä
  • • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • • 1–2 rkl sitruunanmehua
  • • ½ tl suolaa kastikkeeseen, tarvittaessa
  • • 2 rkl kapriksia

Lisäksi

  • • 400 g tagliatellea, spagettia tai muuta pastaa
  • • 1 tl suolaa pastaveteen
  • • parmesaanijuustoa
  • • tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa munakoiso 1,5 cm x 1,5 cm kuutioiksi. Levitä munakoisot leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripauta suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes munakoisot ovat täysin pehmeitä ja reunoista paahteisia, noin 20 minuuttia.
  2. Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla.
  3. Raasta valkosipuli ja lisää pannulle oreganon kanssa.
  4. Lisää pannulle tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää suola. Sekoita ainekset ja jätä kastike porisemaan matalalle lämmölle niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Älä sekoita, vaan anna kastikkeen olla rauhassa vähintään 10 minuuttia. Tomaattikastike on kohdillaan, kun se maistuu makealta eikä tunkkaiselta tölkiltä.
  5. Kun munakoisot ovat kypsiä ja tomaattikastike makeaa, lisää munakoisot kastikkeeseen. Lisää myös ajvar-kastike, chili ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Säädä kastikkeen koostumusta pastavedellä. Maistele ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  8. Ota kastike pois liedeltä, kun pasta on kypsää ja lisää kaprikset kastikkeen sekaan.
  9. Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä. Saat annoksesta vegaanisen, kun jätät parmesaanin pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!