Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta
![Copyright: Ronja Salmi. munakoisopasta](https://im.mtvuutiset.fi/image/8772128/landscape16_9/1170/658/ed5d4497d4cad290a5c374d87653889a/kL/munakoisopasta.png)
"Joka kerta kun teen tätä vieraille, kysytään reseptiä", sanoo Ronja Salmi munakoisopastastaan.
Ronja Salmi
Julkaistu
Juontaja-toimittaja Ronja Salmi on kehitellyt 30 arkiruoan listan, joilla hän pyrkii helpottamaan omaa arkeaan. Testaa Ronjan suosittu munakoisopasta!
- Annosmäärä: 4–6 annosta
Kastike
- • 1 munakoiso
- • 2 rkl rypsiöljyä
- • ½ tl suolaa munakoisojen päälle
- • 1 tlk tomaattimurskaa
- • 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (tai toinen tlk tomaattimurskaa)
- • 1 punasipuli
- • 2–3 valkosipulinkynttä
- • 3–4 rkl ajvar-kastiketta
- • ½ tl kuivattua oreganoa tai timjamia
- • 1 tuore chili tai ½ tl chilihiutaleita tai 1 rkl chiliöljyä
- • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- • 1–2 rkl sitruunanmehua
- • ½ tl suolaa kastikkeeseen, tarvittaessa
- • 2 rkl kapriksia
Lisäksi
- • 400 g tagliatellea, spagettia tai muuta pastaa
- • 1 tl suolaa pastaveteen
- • parmesaanijuustoa
- • tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa
Valmistusohje
- Leikkaa munakoiso 1,5 cm x 1,5 cm kuutioiksi. Levitä munakoisot leivinpaperoidulle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripauta suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes munakoisot ovat täysin pehmeitä ja reunoista paahteisia, noin 20 minuuttia.
- Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla.
- Raasta valkosipuli ja lisää pannulle oreganon kanssa.
- Lisää pannulle tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää suola. Sekoita ainekset ja jätä kastike porisemaan matalalle lämmölle niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Älä sekoita, vaan anna kastikkeen olla rauhassa vähintään 10 minuuttia. Tomaattikastike on kohdillaan, kun se maistuu makealta eikä tunkkaiselta tölkiltä.
- Kun munakoisot ovat kypsiä ja tomaattikastike makeaa, lisää munakoisot kastikkeeseen. Lisää myös ajvar-kastike, chili ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
- Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Säädä kastikkeen koostumusta pastavedellä. Maistele ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
- Ota kastike pois liedeltä, kun pasta on kypsää ja lisää kaprikset kastikkeen sekaan.
- Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele halutessasi parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä. Saat annoksesta vegaanisen, kun jätät parmesaanin pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka