Ratatouille couscousin kera

Couscous on varsinaista nykyajan pikaruokaa. Se sopii mainiosti kasvissyöjän lautaselle - vaikkapa ranskalaisen kasvishöystön, ratatouillen, seuraan.

4 annosta

  • 2 dl couscousryynejä
  • 2 dl kiehuvaa kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria
  • timjamia tai oreganoa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset ja pieni ne. Kuullota ne öljyssä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi tai pane joukkoon pari kokonaista kynttä, jos haluat miedompaa makua.

2. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, hyppysellisellä sokeria ja halutessasi timjamilla ja oreganolla. Keitä vihanneshöystöllä miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.

3. Kaada kiehuvaa kasvislientä coucousryynien päälle ja anna turvota 10 minuutin ajan. Pöyhi haarukalla, pane sekaan nokare voita ja lämmitä. Tarjoa vihanneshöystön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!