Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ratatouille couscousin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Couscous on varsinaista nykyajan pikaruokaa. Se sopii mainiosti kasvissyöjän lautaselle - vaikkapa ranskalaisen kasvishöystön, ratatouillen, seuraan.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 dl couscousryynejä
  • 2 dl kiehuvaa kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria
  • timjamia tai oreganoa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset ja pieni ne. Kuullota ne öljyssä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi tai pane joukkoon pari kokonaista kynttä, jos haluat miedompaa makua.

2. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, hyppysellisellä sokeria ja halutessasi timjamilla ja oreganolla. Keitä vihanneshöystöllä miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.

3. Kaada kiehuvaa kasvislientä coucousryynien päälle ja anna turvota 10 minuutin ajan. Pöyhi haarukalla, pane sekaan nokare voita ja lämmitä. Tarjoa vihanneshöystön kera.

Lisää aiheesta:

Couscous-kikhernesalaattiKikhernepaellaKikhernecurry riisin ja jogurtin keraTofu-couscous ja valkosipulijogurttiPastaa ratatouillen kanssaPaccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
CouscousLisäkeruoatPastat ja nuudelitKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscous
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty häränpihvi-kuskus

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Broileripulla-couscous

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Couscous vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti

  • 04.03.201313:45
    Kevyt

    Lämmin couscous