Linssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera
Linssit ja pavut ovat täyttävää ja proteiinirikasta ruokaa. Näillä herkuilla ja juureksilla voit saada kokonaisen armeijan kylläiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 perunaa
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- 2 vihreää paprikaa
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl kasvisfondia
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi sipuli, perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja paloittele. Paista kaikki öljyssä puristetun valkosipulin kera.
2. Huuhdo linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan kera. Huuhdo halutessasi purkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.
3. Keitä pataa miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti