Linssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera

Linssit ja pavut ovat täyttävää ja proteiinirikasta ruokaa. Näillä herkuilla ja juureksilla voit saada kokonaisen armeijan kylläiseksi.

Neljälle

  • 8 perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi sipuli, perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja paloittele. Paista kaikki öljyssä puristetun valkosipulin kera.

2. Huuhdo linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan kera. Huuhdo halutessasi purkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.