Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike

Shutterstock
Julkaistu 13.01.2021 13:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Televisiokokki Ina Garten paljastaa parhaan pasta arrabbiata -kastikkeen reseptin. Testaa ja ihastu!

Ainekset

  • ½ dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2-3 kokonaisen valkosipulin kynnet
  • 2 tölkkiä kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja (mieluiten San Marzano)
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • n. 1 dl kuivaa italialaista punaviiniä, esim chiantia
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • Lisäksi
  • Tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pasta arrabbiata -kastike valmistuu näin:

  1. Lämmitä oliiviöljy kannellisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä, noin 8 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli pääse palamaan.
  2. Laita sillä välin tomaatit tehosekoittimeen noin 30 sekunniksi. Nostele reikäkauhan avulla joukkoon pehmenneet valkosipulit ja hienonna pikaisesti tehosekoittimen pulse- eli sykäystoiminnalla.
  3. Lisää tomaattikastikeseos kattilaan, jossa on valkosipuleista yli jäänyt valkosipuli. Lisää fenkolinsiemenet, chilihiutaleet, punaviini, mustapippuri ja suola. Kiehauta keskilämmöllä. Anna pulputa rauhassa kannen alla, alhaisella lämmöllä noin 30 minuuttia.
  • Sammuta liesi ja sekoita joukkoon tuoretta basilikaa. Maista ja mausta lisää, jos tarve. Tarjoile pastan kanssa. Viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.
  • Lisää aiheesta:

    Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeellaHarri Syrjäsen caesarsalaattiVodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjeHellapoliisin Tulinen Mifu-kasvispaistosTortellinit tomaattikastikkeessaPastaa ja oliivitomaattikastiketta
    PastaKasvispastaNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Pasta
    • 05.10.202412:00
      Pekonisalaatti

      Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

    • 14.09.202412:00
      Kananpoika

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

    • 07.09.202412:00
      Pastat ja nuudelit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

    • 08.09.202309:48
      Hans Välimäki

      Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

    • 12.05.202313:06
      Harri Syrjänen

      Harri Syrjäsen viisupasta 2023