Mainos

Televisiokokki Ina Garten paljastaa parhaan pasta arrabbiata -kastikkeen reseptin. Testaa ja ihastu!

Ainekset

  • ½ dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2-3 kokonaisen valkosipulin kynnet
  • 2 tölkkiä kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja (mieluiten San Marzano)
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • n. 1 dl kuivaa italialaista punaviiniä, esim chiantia
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • Lisäksi
  • Tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pasta arrabbiata -kastike valmistuu näin:

  1. Lämmitä oliiviöljy kannellisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä, noin 8 minuuttia. Varo, ettei valkosipuli pääse palamaan.
  2. Laita sillä välin tomaatit tehosekoittimeen noin 30 sekunniksi. Nostele reikäkauhan avulla joukkoon pehmenneet valkosipulit ja hienonna pikaisesti tehosekoittimen pulse- eli sykäystoiminnalla.
  3. Lisää tomaattikastikeseos kattilaan, jossa on valkosipuleista yli jäänyt valkosipuli. Lisää fenkolinsiemenet, chilihiutaleet, punaviini, mustapippuri ja suola. Kiehauta keskilämmöllä. Anna pulputa rauhassa kannen alla, alhaisella lämmöllä noin 30 minuuttia.
  4. Sammuta liesi ja sekoita joukkoon tuoretta basilikaa. Maista ja mausta lisää, jos tarve. Tarjoile pastan kanssa. Viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja